Vår historia
Vår historia börjar i Ås på Rösta Mejeri i Jämtland. Dit flyttade vi, Kerstin och Claes Jürss, från Stockholm för att lära oss hur man gör ost. Snart arbetade vi båda med utbildning av andra småskaliga ystare, med att utveckla nya produkter, arbetsmetoder och utrustning samt med information om allt som har med vår bransch att göra.
Våra produkter belönades med priser och vårt arbete fick mycket positiv uppmärksamhet. Så efter 20 år var det dags att lämna Jämtland för Flen där Jürss Mejeri startades 2004. Vi stannade i Flen fram till 2016, då vi flyttade till Hälleforsnäs.
Målsättningen med verksamheten är att vara ett småskaligt företag som lägger all vikt vid smak och kvalitet, inte vid stora volymer och ständig tillväxt. Under ett år tillverkar vi 18-20 ton ost och mycket mer än så kommer det aldrig att bli.
Under åren har vi inte släppt intresset för att lära ut kunskapen om hantverksmässig ystning. Varje år håller vi både kortare kurser och längre utbildningar. Intresset för småskalig produktion växer och antalet mejerier ökar. Inte så få av dessa nya mejerister har lärt sig konsten av oss.
Vi gör ost som smakar mycket. Exklusiv, med hög kvalitet, ekologiskt certifierad. Vi älskar ost och det tror vi att du också gör. Välkommen in på en smakbit.
Kerstin och Claes Jürss
Vår historia
Vår historia börjar i Ås på Rösta Mejeri i Jämtland. Dit flyttade vi, Kerstin och Claes Jürss, från Stockholm för att lära oss hur man gör ost. Snart arbetade vi båda med utbildning av andra småskaliga ystare, med att utveckla nya produkter, arbetsmetoder och utrustning samt med information om allt som har med vår bransch att göra.
Våra produkter belönades med priser och vårt arbete fick mycket positiv uppmärksamhet. Så efter 20 år var det dags att lämna Jämtland för Flen där Jürss Mejeri startades 2004. Vi stannade i Flen fram till 2016, då vi flyttade till Hälleforsnäs.
Målsättningen med verksamheten är att vara ett småskaligt företag som lägger all vikt vid smak och kvalitet, inte vid stora volymer och ständig tillväxt. Under ett år tillverkar vi 18-20 ton ost och mycket mer än så kommer det aldrig att bli.
Under åren har vi inte släppt intresset för att lära ut kunskapen om hantverksmässig ystning. Varje år håller vi både kortare kurser och längre utbildningar. Intresset för småskalig produktion växer och antalet mejerier ökar. Inte så få av dessa nya mejerister har lärt sig konsten av oss.
Vi gör ost som smakar mycket. Exklusiv, med hög kvalitet, ekologiskt certifierad. Vi älskar ost och det tror vi att du också gör. Välkommen in på en smakbit.
Kerstin och Claes Jürss